Una trentena de persones han participat aquest dissabte al matí a la recollida de residus ‘Netegem l’entorn del Mèdol’ i han recollit uns 500kg de deixalles, entre els quals hi havia 100kg vidre, 45kg d’envasos (plàstics i llaunes), 280Kg de rebuig i 100kg de voluminosos (fustes, runa, canonades, caixes de plàstic, cadires…). Aquesta activitat ha estat organitzada per Al Camp Residu Zero i Associació CEN, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, i ha comptat amb la col·laboració de Ràdio Ciutat de Tarragona, Quimeras Tarragona i CampingsCat.

el medol neteja residus

En aquesta zona , que està molt propera al bosc que rodeja el Mèdol i a l’AP-7, és habitual veure gent passejant o fent esport. Lamentablement, moltes persones llencen la seva brossa quan passen per allà o van expressament a llençar-hi runa, fustes o altres deixalles. És per això que Al Camp Residu Zero exigeix a Abertis més control i penalització per aquestes persones , a més d’un servei de neteja més constant. Aquesta brossa, si no es recull, acaba contaminant el sòl i els aqüífers subterranis, això provoca que moltes espècies que hi viuen siguin afectades i de retruc, també als humans.

Al Camp Residu Zero és una entitat que fa recollides de residus al Camp de Tarragona per conscienciar sobre la gran quantitat de brossa que existeix als diversos espais del nostre territori. A més, organitza tallers i xerrades a centres educatius i entitats per explicar l’impacte d’aquesta brossa al medi ambient i conèixer alternatives per evitar generar tants residus durant el nostre dia a dia.