Al Camp Residu Zero ha reunit aquest dissabte al matí 40 voluntaris per realitzar una recollida de residus pels camins de la zona verda darrera del Santuari de Misericòrdia de Reus. Aquest espai, on la gent hi acostuma a passejar o fer esport, estava molt brut a causa dels botellots, per això s’han trobat moltes ampolles de vidre i de plàstic, llaunes de cerveses, i altres residus, la majoria de plàstic. En total s’han recollit 7 bosses industrial d’envasos, 3 de rebuig, 1 de paper i 2 de vidre, i 3 metres cúbics de voluminosos.

L’objectiu, a més de netejar i protegir la biodiversitat de la zona, era conscienciar i posar de relleu la quantitat de residus que arriben al medi natural. Sovint, aquesta problemàtica ve donada per l’elevat ritme de consum del sistema capitalista, així com l’envàs excessiu de productes i la manca de cura amb la gestió, tractament i reciclatge dels residus.

Al Camp Residu Zero és una entitat que treballa per aconseguir uns espais verds lliures de brossa i per promoure un estil de vida sostenible i respectuós amb el planeta. Aquesta entitat porta dos anys i mig realitzant recollides de residus arreu del Camp de Tarragona i altres activitats educatives com xerrades i tallers.