El passat diumenge 23 de maig, Al Camp Residu Zero, l’entitat CEN i l’Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon vam organitzar una recollida de residus al bosc del barri de Sant Salvador, a Tarragona, on vam comptar amb prop d’una trentena de voluntaris de totes les edats.

En total vam recollir prop de 500 kg de residus (+30 kg d’envasos, +50 kg de vidre, +80 kg de rebuig i uns 300 kg de voluminosos). D’entre aquestes deixalles, vàrem trobar diferents residus molt diversos com roba, ferralla, ampolles de vidre, llaunes de refrescos, embolcalls de plàstic, pneumàtics o fustes. Fins i tot, l’estructura d’un sofà i matalassos.

Aquesta és la segona recollida que fem al barri. La primera va tenir lloc al bosc que limita amb la residència geriàtrica Sant Salvador, al nord de la urbanització. Aquesta vegada però, hem desenvolupat l’acció entre el carrer de les Franqueses del Codony i el camp de futbol.

La neteja part de la Setmana Cultural del barri i té com a objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de brossa que generem cada dia i l’impacte negatiu que té al medi natural. Des d’Al Camp residu zero recomanem reduir al màxim els residus que generem cada dia, evitant els productes d’un sol ús, usant productes reutilitzables o allargant la vida dels objectes. D’aquesta manera, tindrem una vida més saludable i un entorn menys contaminat.

MIRA EL VÍDEO DE LA RECOLLIDA: