En motiu del 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge, Canal Reus (amb el programa Fet A Mida, de La Xarxa) entrevista a dues voluntàries d’Al Camp Residu Zero, Edel i Estela, per conèixer una mica més sobre el reciclatge, i encara més important, sobre la reducció de residus.

Com hem explicat en anteriors vegades, reciclar correctament és important per poder aprofitar els nostres residus, però encara és més important no generar-los i, per tant, una bona prevenció sempre serà la millor alternativa. És convenient aplicar la regla de les 5R. Primer rebutgem, reutilitzem, reduïm, reparem i, en últim terme, reciclem. A més, darrerament, s’han afegit dues R addicionals: Redistribuir i Reclamar.

Sabem que no generar cap tipus de residus no és una tasca fàcil, de fet, ho podríem considerar gairebé impossible. Però cal recordar que tota petita acció conta i que canviar els nostres hàbits cap a un consum més sostenible i amable cap el medi ambient és imprescindible per avançar en la reducció de la nostra petjada ecològica.

Aquest és el fragment de vídeo del TALLER DE RECICLATGE I REDUCCIÓ DE RESIDUS de Al Camp Residu Zero al programa Fet a Mida del passat dilluns, 17 de maig. Esperem que us sigui d’utilitat!

PEL QUE FA AL RECICLATGE, RECORDEU:

🔵 Al contenidor de PAPER: S’hi aboca tot tipus de paper i cartró bon estat. És a dir, que no estiguin bruts (no entrarien mocadors de paper ni cartró mullat ni amb olis).

🟢 Al contenidor del VIDRE: Envasos de vidre (sense el tap). No s’abocarien aquí bombetes ni gots, per exemple.

🟡 Al contenidor de PLÀSTIC: Només hi van envasos de plàstic, brics i llaunes. Important: NO s’hi aboca qualsevol plàstic.

🟤 Al contenidor ORGÀNIC: Aliments i restes de poda.

A la DEIXALLERIA (mòbil o fixa): Hi van materials tòxics com piles, tintes d’impressora o voluminosos, entre altres.

CONSELLS SENZILLS PER REDUIR ELS NOSTRES RESIDUS

Sempre que es pugui cal fer servir productes reutilitzables. Cada vegada tenim més alternatives a l’abast de tothom. És el cas de les bosses de tela en substitució a les de plàstic, xampús i sabons sòlids, carmanyoles i tasses reutilitzables. També parlem de la problemàtica de les mascaretes d’un sol ús, que triguen en desfer-se uns 450 anys. Com alternativa, és molt millor utilitzar una de tela homologada.